Cum să ieși în evidență indiferent de vârstă

Să știi când să-ți afirmi individualitatea și când să o lași deoparte este o abilitate socială importantă. De obicei, ca și individ dorești să te amesteci în mulțime atunci când nu ești foarte sigur cum să te comporți sau nu ai chef să îți faci cunoscută prezența, fie pentru că nu te simți bine, ești somnoros sau plictisit sau pur și simplu nu știi cum să acționezi.

Cum te asiguri că oamenii își amintesc de tine? Cum faci o impresie solidă și durabilă? Ce te face diferit și cum te poți deosebi de toți ceilalți?

Nu este necesară o diferență masivă, dar trebuie să fie evidentă. Deseori cea mai simplă diferențiere poate fi cheia strălucirii tale. Chiar și purtarea unui  compleu sport casual care îți  poate scoate în evidență trăsăturile poate să facă o diferența enormă.  Vorbesc aici despre acel moment în care tu, să te simți confortabil cu ține însuți.

În minutele următoare, voi veni  cu mai multe sugestii  în acesta direcție, pentru acest  subiect atât de controversat în zilele noastre și anume cum să ieși din mulțime, cum să te evidențiezi, indiferent de vârsta care o ai.

Păstrează întotdeauna în minte propriile idei și preferințe. Deoarece avem tendința de a ne distorsiona amintirile pentru a se potrivi cu cele ale celorlalți, vrei totuși să te asiguri că îți poți ține propria poveste, propria părere. Nu trebuie să îți notezi gândurile, ci doar să le păstrezi în prim-planul minții proprii atunci când intri în discuții cu oameni care știi că vor exprimă credințe sau idei contrare propriilor tale idei.

Recunoaște cât de mult doare să nu fi de acord cu ceilalți, mai ales atunci când eșți în minoritate. Nu se poate nega faptul că este mai ușor să mergi împreună cu ceilalți și poate fi chiar dureros să faci acest lucru. Pe de altă parte, ia în considerare cât de mult te doare să renunți la valorile tale când eșți îndemnat sau constrâns să mergi împreună cu alții despre care chiar ai convingerea că te conduc în direcția greșită.

Fi conștient de atracția de a arăta sau de a te comporta ca cei pe care îi percepi ca având un statut mai înalt . Acei pantofi Jimmy Choos îți vor dăuna sănătății și implicit picioarelor tale atunci când sunt purtați în mod regulat și, chiar dacă îi vezi pe toți ceilalți din jur cu tocuri înalte, te poți liniști, știind că nu vei plăti prețul în termeni de sănătate pe termen lung.

Găsește acele persoane care sunt în asentiment cu tine pentru a te ajuta să te simți mai bine cu tine însuți. Această tendință de a te conforma te duce adesea la persoanele cu aceleași idei,principii sau valori. Deși acest lucru poate crea rupturi în societate în ansamblu, la o scară mai mică, cel puțin te poate împiedica să te simți ca un izolat social atunci când te afli în minoritate.

Folosește-ți individualitatea în mod corect și concret. Probabil că nu este o idee prea bună să îți exprimi valorile politice, religioase sau sociale în situații în care știi că vei fi criticat sau contrazis. Probabil că nu este înțelept nici să spui păreri care știi că vor jigni pe cineva sau crea anumite conflicte.

Determina corect momentul când să ieși din mulțime  în așa fel încât să fie benefic pentru tine. Dacă știi că toată lumea din jurul tău poartă negru la fiecare eveniment social și dorești să fi remarcat, poartă culoarea care simți cu adevărat că te prinde cel mai bine. Ieși din cotidian și încearcă prin acțiunile tale  să îți pui amprenta proprie.

A merge împreună cu restul oamenilor din jurul tău poate fi liniștitor mental, dar poate fi și mai satisfăcător să îți urmezi propriile dorințe și modul propriu de exprimare. Atâta timp cât faci acest lucru cu atenție și responsabilitate, este chiar posibil să îi motivezi pe alții să-și prețuiască propria individualitate.

lasă un răspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Magazin rapid